Artsenpraktijk Mussenburg
  • by:
  • February 11th, 2020
  • Category: algemeen nieuws

IMCAS-congres 2022 over vulvovaginale droogheid


Op het IMCAS-congres eind januari 2022 in Parijs werd vulvovaginale droogheid wederom uitvoerig besproken in een multidisciplinaire setting.

IMCAS-congres 2022 over vulvovaginale droogheid

Op het IMCAS-congres eind januari 2022 in Parijs werd vulvovaginale droogheid wederom uitvoerig besproken in een multidisciplinaire setting.


Men vindt het belangrijk dat vrouwen meer aandacht besteden aan hun vagina

In 2019 bevestigde men dat de dikte van de vaginale wand afneemt , zo’n 2,1% af per jaar dat men in de menopauze is, de huid slechts 1,5%. Plastische chirurgen hebben verscheidene middelen voor de huid  , recentelijk wil men liever niet-invasieve methodes gebruiken…

In 2020 zijn alzo de laserbehandelingen  ‘in’, het is normaal …. De opmars van HIFU-behandelingen voor de huidveroudering tgv menopauze is er nu ook !

In een aantal europese landen wordt de vaginale laserbehandeling ter bestrijding van vaginale droogheid terugbetaald door de ziekenkas . In België mag men hierover dromen.

PRP-behandeling of ‘eigen’bloedplaatjesbehandeling wordt nu ook meer en meer gebruikt in de gynaecologie wereldwijd ter behandeling van vulvovaginale droogte , dyspareunie (=pijn bij het vrijen)  , bepaalde vormen van stress-inkontinentie , ter esthetische behandeling van de grote schaamlippen (iets meer vulling gevend). Dit wordt dan uiteraard ook gecombineerd met hyaluronzuur.

Ook nieuwe technieken werden opnieuw besproken: "Emsella" een ‘stoel’ met electromagnetisch veld ter kiné van de bekkenbodemspieren….500-1000x meer effect dan de gewone bekkenbodemtraining. Mijn ervaring hiermee is zeer positief sinds eind 2020, natuurlijk kan men niet verwachten dat men steeds een operatie kan vermijden.

 

Indien meer interesse, gelieve u te wenden aan uw behandelende gynaecoloog.Deel deze pagina