Artsenpraktijk Mussenburg

Meer info over laserbehandelingen

Door een pijnloze laserbehandeling kan het weefsel terug verstevigd worden in een mum van tijd. Let wel: een ernstige verzakking kan NIET gecorrigeerd worden op deze manier.


Discreet en pijnloos een maatje strakker.

Welke laserbehandelingen zijn er?

Om een goed effect met een CO2-laser te bekomen dient de patiënt een proces van 3 korte CO2-laserbehandelingen te doorlopen. Hier bekomt men een voldoening in 68% van de casussen. Een jaarlijkse onderhoudsbehandeling wordt aangeraden. 

Voor deze erbium-YAGlaserbehandeling zijn vanuit mijn ervaring slechts maximaal 2 behandelingen nodig. Sommige van mijn patiënten hadden zelfs voldoende na 1 behandeling. Ook patiënten met een licht urineverlies, waren na meestal 2 behandelingen geholpen. De blaasverzakking mag hier echter niet te fel zijn want een laserbehandeling kan een operatieve behandeling niet vervangen. Met deze laserfrequentie wordt een slaagpercentage van 97% bekomen. (zie studie Saraçoğlu, F. (2013). Overview of Cosmetic Gynecology en Gaspar, A. (2013). Evolution of minimally invasive laser treatments for Vaginal Atrophy.)

Zelfs de vulvo-vaginale lichen sclerosus behandeling spreekt goed aan op de laserstralen. Mijn 75 patiënten hebben na de behandeling geen cortisone-zalf meer nodig en hebben dus ook geen last meer van chronische jeuk.

Deze laserbehandeling kent zijn oorsprong in de dermatologie. Voor de gynaecologen bestaat deze therapie nu 5 jaar. Vele koppels zijn me dankbaar dat deze therapie ook vaginaal mogelijk is. Het brengt hen weer samen, er is terug meer genegenheid en tevredenheid in de relatie. Men hoeft geen uitvluchten meer te zoeken om niet meer intiem te zijn.

De erbium-lasertherapie is reeds wereldwijd verspreid, landen zoals Nederland, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Spanje en Italië zijn ruim voor op ons. In Japan begint de behandeling zijn intrede te doen en in Amerika is het bijna een standaardbehandeling geworden.

Een terugbetaling is er jammer genoeg niet, gezien de behandeling nog steeds als een luxe-behandeling wordt gezien. 


Dankzij deze behandelingen hebben mijn patiënten terug comfort gekregen in hun dagdagelijkse bezigheden en voelen ze zich veel ‘vrijer’.
Artsenpraktijk Mussenburg Bree
Deel deze pagina
mussenburg